Hva

Den norske stat kjøpte øya Bastøy i Oslofjorden i 1898 etter vedtak om å bygge skolehjem. (Opprettelsen var en direkte følge av «Vergerådsloven» av 6. juni 1896). Institusjonen ble opprettet som skolehjem for «forsømte» gutter med tilpasningsvansker. Da institusjonen åpnet for beboere i 1902, lå den direkte under Kirke og Undervisningsdepartementet. Fra 1941 kom den inn under departementets Direktoratet for skolehjemmene. Fra 1951: Bastøy offentlige skole. Fra 1953: Foldin offentlige verneskole.

Hvor

Arkivet etter Bastøy skolehjem befinner seg ved Riksarkivet.

Barnevernet i Bergen sendte barn til denne institusjonen. I de kommunale arkivene kan det derfor finnes opplysninger om vedtak om plassering av barn i arkivene etter barnevernsnemnder og sosialkontorer. En del av disse arkivene er overført til Bergen Byarkiv. Se Barnevern. 

Skriv ut artikkel

Skrevet av
Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel
For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv
NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *