Hva

Den norske stat kjøpte øya Bastøy i Oslofjorden i 1898 etter vedtak om å bygge skolehjem. (Opprettelsen var en direkte følge av «Vergerådsloven» av 6. juni 1896). Institusjonen ble opprettet som skolehjem for «forsømte» gutter med tilpasningsvansker. Da institusjonen åpnet for beboere i 1902, lå den direkte under Kirke og Undervisningsdepartementet. Fra 1941 kom den inn under departementets Direktoratet for skolehjemmene. Fra 1951: Bastøy offentlige skole. Fra 1953: Foldin offentlige verneskole.

Hvor

Arkivet etter Bastøy skolehjem befinner seg ved Riksarkivet.

Barnevernet i Bergen sendte barn til denne institusjonen. I de kommunale arkivene kan det derfor finnes opplysninger om vedtak om plassering av barn i arkivene etter barnevernsnemnder og sosialkontorer. En del av disse arkivene er overført til Bergen Byarkiv. Se Barnevern. 


Skrevet av
Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel
For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv
NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *