Hva

Tidligere Bastøy offentlige skole, som i 1953 skiftet navn til Foldin offentlige verneskole. Samme år tok Sosialdepartementet over driftsansvaret. Skolen hadde felles styre med Bærum skolehjem. Foldin offentlige verneskole nedlagt i 1970.

(Sosialdepartementet drev Statens Vernehjem, Bastøy i anlegget fra 1970 – 1983. Dette var et vernehjem for alkoholikere. I 1984 opprettet Justisdepartementet Bastøy kretsfengsel i anlegget. Fra 1988: Bastøy landsfengsel. Fra 2002: Bastøy fengsel.)

Hvor

Arkivet etter Foldin offentlige verneskole befinner seg ved Riksarkivet.

Barnevernet i Bergen sendte barn til denne institusjonen. I de kommunale arkivene kan det derfor finnes opplysninger om vedtak om plassering av barn i arkivene etter barnevernsnemnder og sosialkontorer. En del av disse arkivene er overført til Bergen Byarkiv. Se Barnevern. 

Skriv ut artikkel

Skrevet av

2 Tilbaketråkk

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel
For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv
NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *