Hva

Sandviken sykehus, tidligere Neevengården sykehus, er en psykiatrisk institusjon ved Haukeland Universitetssykehus. Sykehuset gir et allmennpsykiatrisk spesialisttilbud til voksne i Nord Hordaland. Institusjonen har også forsknings- og undervisningsoppgaver. Dr. Martens sykehus er en avdeling ved sykehuset. 

Sykehuset ble innviet i 1891 som landets første moderne sinnssykeasyl i kommunalt eie, det vil si det første kommunale asyl som kunne likestilles de tidligere oppførte statlige asylene i landet. I 1978 endret institusjonen navn til dagens; Sandviken sykehus.

I 1972 gikk sykehuset over fra å være kommunalt til å bli eid og drevet av Hordaland fylkeskommune. Staten overtok eierskapet i 2002.

Hvor

Ved Bergen Byarkiv oppbevares deler av arkivet etter Neevengården sykehus (A-1887). I tillegg finnes arkivet etter sykehusets kontrollkommisjon (A-2896). For mer informasjon, se artikkelen Neevengården sykehus.

Sandviken sykehus, psykiatrisk klinikk behandler alle innsynsforespørsler i pasientjournaler som ble avsluttet for mindre enn 110 år. Henvendelser rettes til Helse Bergen HF, Dokumentasjonsavdelinga, Postboks 1400, 5021 Bergen.

Lister og referanser

Se under Neevengården sykehus og Kontrollkommisjon.

Skriv ut artikkel

Skrevet av

4 Tilbaketråkk

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel
For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv
NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *