Hva

Sandviken sykehus, tidligere Neevengården sykehus, er en psykiatrisk institusjon ved Haukeland Universitetssykehus. Sykehuset gir et allmennpsykiatrisk spesialisttilbud til voksne i Nord Hordaland. Institusjonen har også forsknings- og undervisningsoppgaver. Dr. Martens sykehus er en avdeling ved sykehuset. 

Sykehuset ble innviet i 1891 som landets første moderne sinnssykeasyl i kommunalt eie, det vil si det første kommunale asyl som kunne likestilles de tidligere oppførte statlige asylene i landet. I 1978 endret institusjonen navn til dagens; Sandviken sykehus.

I 1972 gikk sykehuset over fra å være kommunalt til å bli eid og drevet av Hordaland fylkeskommune. Staten overtok eierskapet i 2002.

Hvor

Ved Bergen Byarkiv oppbevares deler av arkivet etter Neevengården sykehus (A-1887). I tillegg finnes arkivet etter sykehusets kontrollkommisjon (A-2896). For mer informasjon, se artikkelen Neevengården sykehus.

Lister og referanser

Se under Neevengården sykehus og Kontrollkommisjon.


Skrevet av

4 Tilbaketråkk

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel
For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv
NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *