Hva

Sammensatt utsnitt fra karakterprotokoll Blokkhaugen skole

Bergen Byarkiv har til tider stor pågang fra personer som ønsker kopi av tapt båtførerbevis.

På 1970 og 1980-tallet hadde en del skoler Sjøfartsfag med båtførerprøven som valgfag på ungdomstrinnet. Bergen Byarkiv har fått opplyst fra «Bergen maritime videregående skole og Bergen maritime fagskole» at lærere fra skolen som den gang hadde navnet «Bergen maritime skole», var sensorer – etter forespørsel fra Sjøfartsdirektoratet. Det var Sjøfartsdirektoratet som utstedte båtførerbevisene.

Noen skoler, for eksempel Ortun skole, hadde avtale med Friundervisningen. Da betalte skolen kursavgift for elever som deltok på Friundervisningens kurs.

Hvor

Norsk Test a.s. har overtatt driften av Båtføreregisteret i Norge fra Sjøfartsdirektoratet. På nettsiden til Sjøfartsdirektoratet er en lenke til Norsk Test. De utsteder Båtførerbevis for fritidsbåter, og informerer på nettsiden om alternative former for dokumentasjon som kreves for å få utstedt duplikat av tapt Båtførerbevis. Dersom en person er registrert i Båtførerdatabasen er det tilstrekkelig dokumentasjon på at Båtførerprøven er bestått. I tillegg må det blant annet fremvises legitimasjon.

Dersom det er behov for kopi av karakterprotokoll, undersøker vi om byarkivet har mottatt arkivet etter vedkommende skole. Dersom arkivet ikke er avlevert til byarkivet, kan skolen en var elev ved kontaktes.

Hvilke opplysninger

Valgfagsprotokoller eller karakterprotokoller inneholder blant annet informasjon om personer har hatt Sjøfartsfag med Båtførerprøven som valgfag. Her er opplysninger om kursets lengde (helt eller halvt år) og antall uketimer. Det er derfor mulig å finne slike opplysninger i arkiver som byarkivet har mottatt.

Klausulering og tilgang

Opplysninger er fritt tilgjengelig kun for den personen opplysningene gjelder.

Prosedyrer for bestilling/fremfinning

Bestilling av opplysninger fra karakterprotokoller må leveres skriftlig sammen med identitetspapirer. Bergen Byarkiv kan bevitne rett kopi eller avskrift av karakterprotokoll.

Skriv ut artikkel

Skrevet av
Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel
For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv
NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *