Kulturhuset Sentrum

Kulturhuset Sentrum, Peter Jebsens veg 4, Ytre Arna, et av landets største lagdrevne kulturhus, eid av interesseselskapet Samhold, som består av syv frivillige lag og organisasjoner: Arne Musikkforening, Arne Sangforening, Arna Turn og Idrettslag, Ytre Arna Sanitetsforening, Ytre Arna Pensjonistlag, Arna Arbeiderpartilag og Arna Musikkteater. Huset, som har fire etasjer, ble bygd av Arne Fabrikker til bruk for sentraladministrasjonen med tilhørende festsal. matsal, salonger og andre fasiliteter. Byggearbeidet startet under den annen verdenskrig og var på det nærmeste fullført til fabrikkens 100-årsjubileum 1946. Dette var i en tid da fabrikken åpenbart ikke behøvde å spare på noe i forhold til byggematerialer og kostbare bygningstekniske løsninger. Interessentene kjøpte huset i 1973.

Kulturhuset Sentrum blir flittig benyttet til ulike arrangementer, som konserter, revyer og fester. Ved konserter kan ca. 330 personer få plass i storsalen, som er dekorert av Bergens-maleren Bernhard Henrik Greve (1886–1962). Utsmykningen, fullført 1953, er et freskomaleri med mytologiske motiver som spenner fra skapelsen til ragnarok. I toppetasjen er utleid til Arna Pub og inneholder dessuten selskapslokaler med plass til 60 personer. Kulturhuset rommer også en av Bergen Offentlige Biblioteks filialer og lokaler for Ytre Arna Fritidsklubb.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Arne Fabrikker A/S | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.