Bergen helse- og sosialhøgskole

Bergen helse- og sosialhøgskole, Haugeveien 28, utdanningssenter for vernepleiere, sosionomer, jordmødre, psykiatriske sykepleiere, helsesøstre og ergoterapeuter, opprettet 1991 ved sammenslåing av Bergen jordmorhøgskole, Bergen vernepleierhøgskole, Høgskolen i psykiatrisk sykepleie og Helsesøsterutdanningen ved Haukeland sykepleierhøgskole. Fra 1994 en avdeling ved Høgskolen i Bergen, med ca. 2200 studenter (2008).

Avdelingen er organisert i 6 institutter, for ergoterapi, fysioterapi, radiografi, sykepleie, vernepleie og sosialt arbeid og institutt for videreutdanning. Undervisningen foregår på tre steder: Haukelandsbakken 45, Møllendalsveien 6 og Haugeveien 28.

Den første opplæring til sykepleieryrket i Bergen startet 1908 i det gamle sykehuset på Engen under navnet Bergen kommunale sykepleierskole. 100–årsjubileet ble markert på Møllendal kirkegård ved å legge ned en krans på graven til en av pionerene, Marie Joys, på hennes fødselsdag 2. juni. Sammen med Betty Bull og Camilla Struve tok hun initiativ til utdanningen i samarbeid med direktør og overlege Jørgen Sandberg. Marie Joys var selv utdannet i Berlin og oversøster ved kirurgisk avdeling da hun gikk av 1933.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.