Solli Sykehus

Solli Sykehus, Fana og Os DPS, tidligere Solli Nervesanatorium (Vestlandets Nervesanatorium), Osvegen 15, Nesttun, opprettet 1955 av Bergens Mentalhygieniske Forening, som eide og drev institusjonen fra den ble etablert sammen med Anton og Malla Mohrs legat. Foreningens 50 % eierandel ble 1. juni 2003 overdratt til Stiftelsen Bergen Diakonissehjem. De resterende 50 % eies fortsatt av Mohrs legat. I 2004 inngikk Solli Sykehus en samarbeidsavtale med Helse Bergen om distriktspsykiatriske tjenester og er i dag en del av Fana og Os distriktspsykiatriske senter (DPS). Inger Johanne Haukedal er sykehusdirektør.

Institusjonen har poliklinikk som er delt i to seksjoner: Fana poliklinikk og et rehabiliteringsteam som til sammen har ca. 5000 konsultasjoner årlig. I tillegg har Solli en dagavdeling med plass til 14 pasienter og to sengeposter med til sammen 27 senger. Det legges stor vekt på arbeidsterapi, fysisk aktivitet og samtaleterapi. Poliklinikken har et gruppetilbud for angst/depresjonspasienter. Sykehuset tilbyr ellers øyeblikkelig hjelp, og en spesialist er tilgjengelig for telefonkonsultasjon hvis allmennleger eller andre i førstelinjetjenesten trenger det.

På stedet lå tidligere Solli lærehjem for piker (1925–40), som var en fortsettelse av Magdalenahjemmet.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.