Vestkanten

Vestkanten, eller Loddefjord Torg som kjøpesenteret het tidligere, tidlig på 1980-tallet.<br />Fotograf: Ukjent.<br />Arkivet etter Morgenavisen A/S, Bergen Byarkiv.

Vestkanten, eller Loddefjord Torg som kjøpesenteret het tidligere, tidlig på 1980-tallet.
Fotograf: Ukjent.
Arkivet etter Morgenavisen A/S, Bergen Byarkiv.

Vestkanten, Loddefjordveien 2, senter for handel, idrettsaktiviteter og kultur, opprinnelig bygd som Loddefjord Torg, åpnet 1972. Ble ombygd og utvidet med en etasje 1989 og skiftet samtidig navn til Vestkanten. (arkitekter for begge prosjekter Jørgen Aall, Harald Løkeland og Øyvind Ragde). Senteret omfatter i dag ca. 80 000 m2 bygningsmasse etter ytterligere utvidelser både av næringslokalene og med to satellittbygg, Vannkanten og Iskanten, som begge er knyttet til kjøpesenteret med gangbro over Loddefjordveien. Kjøpesenteret har ca. 80 butikker, bl.a. apotek og postkontor. I hovedbygget finnes også flere spisesteder og treningssenter.

Vannkanten stod ferdig 2000 og inneholder Badeland med svømmebasenger for store og små, bowlinghall med 18 baner, treningsstudio, kultursal med plass til 300 mennesker, pizzarestaurant samt en rekke helse- og handelsrelaterte virksonheter.

Iskanten ble åpnet 23. august 2007, finansiert gjennom et spleiselag til 50 millioner kroner mellom Bergen kommune, Trond Mohn og Stor-Bergen Boligbyggelag. For denne investeringen ble det vegg i vegg med Vannkanten bygd egen ishall dimensjonert etter internasjonale mål med tre curlingbaner, de første og hittil eneste på Vestlandet. Iskanten inneholder dessuten legekontorer, bibliotek, butikker og spisesteder.

Administrerende direktør for Vestkanten er Rolf Tvedte.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Loddefjord (bydel) | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.