Fyllingen Idrettslag

Fyllingen Idrettslag, Allestadveien 14, stiftet 6. juni 1946, driver i dag bare med fotball og håndball, men har tidligere hatt også volleyball, turn orientering og friidrett på programmet. Ble 1994 reorganisert som allianseidrettslag og Fyllingen Fotball da skilt ut som en selvstendig enhet under allianseparaplyen. (Allianseidrettslag kan i henhold til Norges Idrettsforbunds lover ikke drive mer enn én særidrett.) Varden Amfi hjemmearena, fra sommeren 2008 sammen med Løv-Ham Fotball. Se Varden Idrettspark.

Fotballaget har hatt flere sesonger i norsk eliteserie og spilte cupfinale (1–5) mot Rosenborg 1990. Året etter var det duket for Europacup-eventyr, som endte med tap mot Atletico Madrid. A-laget spiller i dag (2009) i 2. divisjon. De mest kjente medlemmene er fotballspillerne Per Ove og Inge Ludvigsen, Vidar Bahus og Erik Huseklepp, som samtlige fortsatte karrieren i Sportsklubben Brann, og håndballspilleren Cecilie Leganger (f. 1975). Hun har senere spilt for Tertnes, Bækkelaget, Krim Ljubljana, Slagelse, Danmark og fra høsten 2008 KC København, og har flere ganger blitt kåret til verdens beste målvakt. Fyllingens herrehåndballag ble 2009 seriemestere – 40 år etter at Bergensstudentenes Idrettslag (BSI) sist brakte håndballgullet til Bergen.

Fyllingens klubbhus, oppført 1988 (ark. Odd Løvset), har plass til 150 gjester i storsalen og 40 i peisestuen. I eget administrasjonsbygg i tilknytning til Varden Amfi (tatt i bruk 1992) deler klubbledelsen med kommunens idrettsavdeling. Ved klubbens 50–årsjubileum 1996 fikk Fyllingen penger fra Trond Mohn til bygging av idrettshall. Den stod ferdig 1998 og fikk navnet Framohallen, etter firmaet Frank Mohn AS. Hallen som er på 3 200 m2 med tribunekapasitet for 750 tilskuere, har de beste fasiliteter for trening, og er et viktig. sosialt samlingspunkt for alle medlemmene i Fyllingen Idrettslag. Hallen skal i 2009 ombygges for å tilfredsstille Norges Håndballforbunds krav til publikumskapasitet på 2000 sitteplasser. Odd B. Hansen er daglig leder, Ove Helgesen klubbformann.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Fyllingsdalen (bydel) | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.