Bergen Akuttsenter – Ungdom

Bergen Akuttsenter – Ungdom, Statens Barne-, Ungdoms og Familieetat, Region Vest, sammenslutning fra 1. september 2007 av Akuttmottak for ungdom, Kalfarveien 83 (tidligere Anna Jebsens Minde) og Øvsttunsenterets akutt- og utredningsavdeling, Klokkarlia 20, Nesttun (tidligere Øvsttun skole). Statlig barneverninstitusjon med totalt 19 behandlingsplasser og ca. 80 ansatte, hjelper ungdom mellom 13 og 18 år med store adferdsvansker, som kan skyldes rus, kriminalitet eller vold, tilbake på rett kjøl. Senteret har to mindre avdlinger på Nordåsneset og i Sandbrekkeveien, Paradis.

Senteret på Nesttun er en lukket avdeling der ungdom med de alvorligste psykiske problemene blir behandlet under tvang. Institusjonen har et lyst og vennlig interiør, men skiller seg fra andre barnevernsinstitusjoner ved ekstremt strenge sikkerhetstiltak. For situasjoner som medfører akutt fare for ungdommen selv eller andre beboere på grunn av utagerende adferd, finnes spesielle skjermingsrom der ungdommen for en kortere periode kan isoleres fra de øvrige beboerne, men hele tiden med personale til stede. For å hindre rømming holdes dørene låst til enhver tid, vinduene kan kun åpnes på gløtt, brødkniven på kjøkkenet er lenket fast, og av samme årsak telles bestikket hver dag. Se også Bufetat.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.