Bergen Kulturskole

Bergen Kulturskole, Strømgaten 19, er et kommunalt musikk- og kulturfaglig tilbud til elever i grunnskolen og videregående skole, underlagt Byrådsavdeling for barnehage og skole. Tilbudet er organisert i tilknytning til skoleverket og kulturlivet ellers. Skolen startet 1987 som Bergen Kommunale Musikkskole (BKM). Opplæring det første året ble gitt i form av suppleringskurs i musikk for 1. og 2. klassinger. Utvidelsen til kulturskole med dans, teater og visuell kunst kom i 1999. 30–årsjubileet i 2009 ble feiret med en lang rekke offentlige arrangementer.

Bergen Kulturskole har i 2009 over 6000 elever, et budsjett på knapt 40 millioner kroner, og er til stede i alle bydeler med undervisning i de fleste fagdisipliner. Frivillige lag er en viktig målgruppe. Skolekor, korps, og orkestre så vel som teater- og danselag kan få instruktører og dirigent fra kulturskolen. Rundt 180 timers undervisning for uken gis i ca. 50 kor, korps og orkestre, og pågangen er så stor at mange må stå på venteliste. Grunnskolen tilbyr lokaler og legger til rette for at en del av virksomheten inkluderes i grunnskolens kjernetid. Kulturskolen bidrar med fagkompetanse i form av dirigent, instruktør og lærer, mens frivillige krefter i laget sørger for instrumenter, noter og annet utstyr.

Fra 1. mars 1981 hadde musikkskolens administrasjon kontorer på Nygård skole. I 2000 kunne Bergen Kulturskole flytte administrasjonen og sentrumsundervisning fra Nygård skole til nye lokaler i Lysverkbygget.

Bergen ble i 2001 kåret til “Årets kulturskole-kommune”. Skolens handlingsplan har som mål 9000 elevplasser i 2012. Mardon Åvitsland er rektor.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.