Litteraturhuset

Litteraturhus under planlegging. Norsk Forfattersentrum, Skrivekunstakademiet skal sammen med Studia bokhandel og mathuset Colonialen flytte inn i ledige lokaler i Østre Skostredet 5. Der det tidligere har vært både møbel- og sykkelbutikker får forfatterne 2000 m2 til å boltre seg på. Huset skal inneholde flere debatt- og møterom, samt et stort amfi med 10 meter under taket. På loftet vil det bli bygd skrivestuer for forfattere.

Det er inngått leieavtale med huseieren Pallas Eiendom for ti år med opsjon for forlengelse i ytterligere ti år. Litteraturhuset skal bygges sammen av fire ulike bygninger med stilige, gamle tømmervegger, som skal bevares, og får inngang både fra Østre og Vestre Skostredet. Ominnredning og oppussing har en pris på 15 millioner kroner og vil starte høsten 2009. Sparebanken Vest har støttet prosjektet, som ledes av Kristin Helle-Valle, og det er kalkulert med økonomisk støtte også fra Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Fritt Ord. Som i Oslo vil Litteraturhuset i Bergen bli brukerstyrt.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.