Fyllingsdalen idrettshall og stadion

Fyllingsdalen idrettshall og stadion, Hjalmar Brantings vei 11, kommunal idrettshall (ark. Martin Henriksen), tatt i bruk 1979, publikumskapasitet 400 personer. Hallen brukes til håndball, basketball, volleyball, badminton, dans, bordtennes, og på dagtid av Fyllingsdalens videregående skole. I tilknytning til idrettshallen med samme adresse Fyllingsdalen stadion, kommunal grusbane for fotball og friidrett, også den tatt i bruk 1979. Banen er til allmenn bruk. I januar 3009 ble det besluttet å bygge ut Fyllingsdalen stadion med et nytt anlegg for breddeidrett, finansiert av Trond Mohn. Dette ble aktuelt etter at det planlagte breddeanlegget i Lynghaugparken måtte skrinlegges på grunn av vanskelige grunnforhold. Se Idrettslaget Løv-Ham.

I tilknytning til idrettsanlegget er krigshelten Leif Andreas (Shetlands-)Larsen (1906–90) hedret med et minnesmerke bestående av et frihetstre og en minneplate. Avdukingen fant sted 8. mai 1985, og Larsen plantet selv treet, en Thuja occidentalis. Leif Larsen var født i Bergen og bodde store deler av sitt liv på “skolehaugen” ved Sælen skole i Fyllingsdalen, der han etter krigen, med mindre hell, forsøkte seg som forretningsmann i sportsbransjen. Han startet produksjon av sportsutstyr, men måtte erkjenne at heltestatus ikke ga den fornødne salgseffekt. Se også Løv-Ham.

I tilknytning til idrettsanlegget er krigshelten Leif Andreas (Shetlands-)Larsen (1906–90) hedret med et minnesmerke bestående av et frihetstre og en minneplate. Avdukingen fant sted 8. mai 1985, og Larsen plantet selv treet, en Thuja occidentalis. Leif Larsen var født i Bergen og bodde store deler av sitt liv på “skolehaugen” ved Sælen skole i Fyllingsdalen, der han etter krigen, med mindre hell, forsøkte seg som forretningsmann i sportsbransjen. Han startet produksjon av sportsutstyr, men måtte erkjenne at heltestatus ikke ga den fornødne salgseffekt. Se også Shetlands.Larsens brygge.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.