Løv-Ham

Løv-Ham, Idrettslaget (etter strøkene Løvåsen og Hamrelien i Fyllingsdalen), stiftet 29. desember 1975, driver håndball og fotball. Kallenavn: Løvene. Fotballgruppen spiller på Varden Amfi, som klubben fra sommeren 2008 deler med Fyllingen Fotball. A-laget for herrer har spilt i 1. divisjon (Adeccoligaen) siden 2004. Klubben har hittil vært administrert fra lokaler i Solheimsviken, men i den videre utbygging av hovedarenaen er det tatt høyde for at også klubbledelsen i 2009 skal få plass i Varden Idrettspark.

Løv-Ham hadde lenge planer om å bygge sin egen fotballbane, Løveparken, men disse planene ble skrinlagt da Trond Mohn bidro til oppgradering av kommunalt eide Varden Amfi slik at både Fyllingen og Løv-Ham kan spille der. Klubben kunne dermed flytte hjem etter flere år utenfor bydelen, da hjemmekamper måtte spilles enten på Krohnsminde eller i Vestlandshallen. I den felles løsningen inngikk også Lynghaugparken, som var et aktuelt stedsvalg for Løv-Hams påtenkte fotballbane. I dette området ble det i stedet planlagt å bygge en arena for aldersbestemt fotball, også denne finansiert av Trond Mohn og med Løv-Ham som bruker. I planene inngikk kunstgressbaner, tribune og klubbhus. Disse planene måtte imidlertid skrinlegges på grunn av vanskelige grunnforhold. I stedet ble det i januar 2009 vedtatt å satse på bygging av nytt breddeanlegg på Fyllingsdalen Stadion. Trond Mohn har stilt seg positivt til å betale også for dette anlegget. Se Fyllingsdalen idrettshall og stadion.

Høsten 2007 ble det ført forhandlinger med Fyllingen Idrettslag om en sammenslåing av fotballavdelingene i de to klubbene med spill i Eliteserien som mål. Forsøket strandet da det ikke ble oppnådd tilstrekkelig flertall på ekstraordinært årsmøte om saken i Fyllingen. Tom Georg Olsen har vært styreleder i Løv-Ham Fotball siden 2006.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.