Stor-Bergen Boligbyggelag

Stor-Bergen Boligbyggelag, SBB, Johan Berentsens vei 4, opprettet 1962 som Laksevåg Boligbyggelag, nåværende navn fra 1990. Laget har over 17 000 medlemmer og er forretningsfører for om lag 8100 boliger fordelt på 147 borettslag, sameier og andre selskap. Utenom Bergen bygger og forvalter selskapet boliger i kommunene Os, Voss, Lindås og Askøy. Flere datterselskaper ivaretar andre spesielle oppgaver. Stor-Bergen Boligutleie AS ble etablert 1995 for å komplettere boligtilbudet til medlemmene.

I den første utbyggingsfasen var laget virksomt i Loddefjord/Vadmyra-området, fra 1980-årene drev det boligreising i Åsane og Fana. Det bygde Fanatorget, og sto for ombyggingen av Loddefjord Torg til bydelssenteret Vestkanten med de tilhørende sports- og kultursentrene Vannkanten og Iskanten. I 2000 var Stor-Bergen Boligbyggelag med på å redde Vestkanten med de tilhørende sports- og kultursentrene Vannkanten og Iskanten. I 2000 var Stor-Bergen Boligbyggelag med på å redde Brann Stadion fra konkurs. Stor-Bergen Boligbyggelag har 73 ansatte. Anne Gine Hestetun avløste 1. april 2008 Per Eystein Thue som administrerende direktør.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.